Op dinsdag 6 september stond het begin van een nieuw seizoen De Held op het programma. ADO Den Haag-spelers Danny Bakker en Achraf el Mahdioui brachten een bezoek aan groep 7 van Nutssschool Woonstede. De klas was erg enthousiast over de komst van de twee spelers en ze werden dan ook met een groot applaus ontvangen.

Bij De Held komen de onderwerpen pesten, racisme en zinloos geweld aan bod. De juffrouw had in de voorgaande weken meerdere malen aandacht besteed aan dit onderwerp. Hierdoor waren de leerlingen goed voorbereid en wisten ze de voorbeelden van pestgedrag snel te herkennen. Nadat Achraf en Danny vanuit hun perspectief hun mening lieten blijken over pesten, was iedereen het erover eens dat pestgedrag (in welke vorm dan ook) bestreden zou moeten worden. Om deze gedachte te bezegelen werd door alle leerlingen een contract ‘tegen pesten’ ondertekend.

Na de leerzame en interessante les was er ruimte om vragen te stellen aan de spelers. Van deze gelegenheid werd volop gebruik gemaakt. Achraf vertelde over zijn mooiste voetbalmoment en Danny gaf antwoord op de vraag hoe om te gaan met vrienden naast het voetbal.

Ter afsluiting werd natuurlijk ook nog even gevoetbald met de twee helden van ADO Den Haag. Het ging er fanatiek aan toe in de gymzaal. Ondanks een aantal pogingen om Bakker en Mahdioui door de benen te spelen, wisten ze de benen gelukkig bij elkaar te houden.
Met een groepsfoto werd de les en daarmee de schooldag officieel afgesloten.