De maand augustus kende twee uitvoeringen van het project Scoren in de Wijk. De combinatie tussen de voetbalgerelateerde spelonderdelen, het enthousiasme van de kinderen en het prachtige weer maakte beide uitvoeringen zeer geslaagd!

Bouwdorp YMCA Ypenburg

Op donderdag 18 augustus was het Camperpark Den Haag onder de rook van het Kyocera Stadion het toneel van Scoren in de Wijk. Waar de bijna 200 kinderen van het Bouwdorp het grootste deel van die week besteedden aan het bouwen van hutten, stond donderdagmiddag alles in teken van voetbal en ADO Den Haag. Door alle tien de spelonderdelen in parcoursvorm af te lopen, werd op een leuke manier kennis gemaakt met de sport en thema’s zoals voeding, gezondheid en beweging. De hitte weerhield de kinderen er niet van om zelfs na afloop nog een paar keer over de stormbaan te gaan!

Haagse Sporttuin Moerwijk

Op woensdag 31 augustus was het de beurt aan de kinderen van de bassischool de Kleine Wereld en de Cor Emousschool om de ADO Den Haag attracties te bestormen. Wederom prachtig weer en 70 enthousiaste kinderen die een middag vol plezier beleefden.

Binnenkort bij jou in de buurt?

Binnenkort wordt Scoren in de Wijk nog een paar keer uitgevoerd! Dus wil jij ook een leuke voetbalmiddag beleven? Hou dan de website in de gaten en doe mee met Scoren in de Wijk!

Scoren in de wijk is een project van ADO Den Haag in de Maatschappij waarbij verschillende voetbalgerelateerde spelonderdelen in parcoursvorm worden aangeboden voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het belangrijkste doel is om de kinderen een leuke middag te bezorgen vol sport- en spelplezier. Daarnaast komen ook maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en beweging aan bod. Albert Heijn draagt hier als samenwerkingspartner aan bij door een gezonde leefstijl onder jongeren te bevorderen, o.a. door deelnemers een gezond alternatief te bieden in de vorm van water en fruit.