Om kwart over tien stonden 25 ADO Den Haag OldStars al te trappelen van ongeduld op het nieuwe kunstgrasveld van HVV Laakkwartier. De bijeenkomst zou om 10 uur beginnen maar al drie kwartier voor aanvang druppelden de eersten binnen in de kantine van Laakkwartier. Zo kon er snel worden begonnen met het meten van het gewicht en de buikomvang van de deelnemers, en het invullen van de formulieren. Omdat de eersten al enthousiast op het veld stonden, werd de officiële aftrap van periode 7 op het veld gedaan. Hierbij werd de nieuwe trainer Johan voorgesteld en aangestipt dat de eerste toernooien en clinics van het 'walking football' al weer voor de deur staan.

Op het veld ging de fittest in combinatie met een warming-up verder onder leiding van trainer Johan. Zes minuten wandelen en daarna moest iedereen doorgeven hoeveel rondjes van 100 meter hij had gelopen. Zo krijgt de trainer een indicatie van de conditie van de deelnemers die allemaal ouder dan 60 jaar zijn.
De eerste training van periode 7 werd wat ingekort vanwege de hoge temperaturen met tussen door veel water drinken. Na de warming-up werden enkele pass oefeningen gedaan en daarna was er nog ruimte voor een partijvorm met speciale aandacht voor 'niet rennen'!

Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen gewandeld worden en dus niet gerend. Dit is om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden mee te kunnen doen. Er wordt 6 tegen 6 gespeeld, zonder keepers. Er mogen geen slidings gemaakt worden en lichamelijk contact is verboden. Op deze manier wordt er veel van het positiespel gevraagd en is het de perfecte variant voor mensen, die lang niet meer gevoetbald hebben of pas op late leeftijd willen beginnen met voetbal.
Plezier en gezellig samen zijn staat in dit project voorop! OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door Nationaal Ouderenfonds en de Eredivisie. Bij ADO Den Haag zijn Azivo/Menzis en HVV Laakkwartier partners in het project!