Het project Skills & School on Tour is een verlengde schooldagcursus waar kinderen op hun eigen school les krijgen om hun sociale en emotionele vaardigheden te ontwikkelen. Eén van die lessen vindt echter ergens anders plaats, namelijk in het Kyocera Stadion. Op woensdag 18 mei stond voor De Prinsenhof de zogeheten Outside Experience op het programma.

Tijdens deze Experience krijgen de kinderen een rondleiding, spelen een quiz én mogen voetballen in het stadion op het kunstgrasveld. Dus een dag vol plezier!

De meeste kinderen waren al een keer in het stadion geweest, maar nu kwamen ze op plekken waar ze normaal nooit komen en op plekken waar, in het algemeen, weinig mensen komen. Zo werden onder andere de commandokamer en de senaatskamer bezocht. Ook de kleedkamer werd van binnen bekeken en op de vraag of de kinderen wisten wie er allemaal bij ADO Den Haag voetballen werden (bijna) alle spelers van de selectie in één stuk door opgesomd. Zo waren er echte kenners aanwezig.

Na de quiz kwam het leukste onderdeel: lekker voetballen in het Kyocera Stadion! Ook tijdens het voetballen worden de aspecten van Skills & School gehanteerd. Zelfvertrouwen, samen spelen en respect hebben voor elkaar. Dit lukte uitstekend. Er werd goed samen gespeeld, wat resulteerde in veel doelpunten. Een hele leuke dag waar iedereen het ontzettend naar hun zin had!