Op 21 april bracht de bidcommissie van de Special Olympics 2018 een bezoek aan het Kyocera stadion waar zij ontvangen werden door de Haagse wethouder Rabin Baldewsingh. Bij het betreden van het veld werd een erehaag gevormd door de leerlingen van de Inspecteur S. de Vriesschool die de bidcommissie enthousiast verwelkomde in het stadion.

Na het welkom van wethouder Rabin Baldewsingh op het veld werd er gestart met het sportieve gedeelte. De leerlingen begonnen eerst met een goede warming-up waarna er verschillende pass- en trapoefeningen werden uitgevoerd. Toen de leerlingen eenmaal warm waren werd er gestart met een partijvorm 6-tegen-6 . Er werd fanatiek gevoetbald door leerlingen en je zag dat ze het naar hun zin hadden in het stadion. Je krijgt uiteraard niet elke dag de kans om te voetballen in het Kyocera stadion! Ten slotte werd er afgesloten met schieten van penalty’s en het nemen van een teamfoto.

In de business unit van En Un Momento d'ADO werd op hetzelfde moment de bidcommissie uitgebreid geinformeerd door de gemeente Den Haag, SGK en vele Haagse organisaties. Begin juli 2016 wordt bekend gemaakt waar de Special Olympics in Nederland worden gehouden.

Special Olympics Nationale Spelen

De Special Olympics Nationale Spelen is een 2-jaarlijks landelijk sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan deze spelen doen gemiddeld 2000 sporters mee. Voor de gehandicaptensport is de Special Olympics een belangrijk evenement. Sporters die willen toegelaten worden tot de wereldspelen, moeten namelijk eerst aan de Nationale Spelen deelnemen.

De gemeente Den Haag heeft met Stichting Sportbelang SGK en 30 Haagse organisaties het bidbook opgesteld. Zij hebben hun samenwerking vastgelegd door op 25 november 2015 een startdocument te ondertekenen.