In augustus zijn de opnames van de film ‘Pestkop’ begonnen. In deze jeugdthriller, onder regie van Sjoerd de Bont, staat zoals de titel al doet vermoeden, pesten centraal. Pesten gebeurt overal en iedereen heeft er wel op de één of andere manier mee te maken gehad. Ik ook. Omdat het een onderwerp is dat mij na aan het hart ligt, ben ik erg blij dat ik een rol in de film mag vertolken en daardoor kan helpen om meer aandacht voor het probleem te creëren.

Nog belangrijker dan aandacht vragen, is het goede voorbeeld geven. ADO Den Haag in de Maatschappij weet hier  alles van. Met o.a. het project ‘de Held’ zet ADO Den Haag zich in voor hetgeen waar de film ‘Pestkop’ over gaat.  Als geboren Haagse ben ik ontzettend trots dat wij elkaar juist bij dit onderwerp gevonden hebben en zij wilden helpen.  De gesigneerde voetbal staat symbool voor het doorgeven van een goed gevoel.

Nu ligt de bal bij mij thuis maar dat is natuurlijk niet de bedoeling. De bal moet van eigenaar wisselen en graag wil ik hem geven aan iemand die het slachtoffer is geweest van pesten. Iemand die wel een meevallertje kan gebruiken en nieuwsgierig is naar hoe het er op een filmset aan toe gaat. Want de nieuwe eigenaar van de bal gaat met mij mee een kijkje nemen bij de opnames van Pestkop!

Zodra de bal aan de nieuwe eigenaar is gegeven, laat ik het jullie weten. 
Maaike Bakker

Foto ADO Den Haag: Erik Jansen fotografie. 
Foto Pestkop: Oscar Timmers Photography

CYBERPESTEN ONDER JONGEREN NEEMT NIET AF

Eerder vandaag publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek dat bijna acht procent van de jongeren tussen de 15 en 25 jaar wordt gepest via internet. Pesten komt daarbij bij de jongste groep het vaakst voor; van jongeren van 15 tot 18 jaar heeft elf procent ermee te maken. Deze wetenschap is het uitgangspunt voor de nieuwe speelfilm ‘Pestkop’, die dit onderwerp onder jongeren bespreekbaar maakt.

De film, waarvoor de opnames deze maand van start zijn gegaan, gaat over pesten op middelbare scholen. Sjoerd de Bont, regisseur van de film, zegt daarover: “Je ziet dat pesten zich steeds meer naar online verplaatst. Facebook, Twitter en andere sociale media zijn kennelijk een goede plek om nare berichten over elkaar te verspreiden, daarom is dat een belangrijk onderdeel van onze film.”.

Enkele bekende namen hebben zich aan de film gekoppeld om een lans te breken voor kinderen en jongeren die te maken hebben met (cyber-)pesten. Zo heeft Frits Sissing recent opnames gemaakt voor ‘Pestkop’ en speelt ook tieneridool Rein van Duivenboden (Mainstreet) in de film.

Het verhaal gaat over een lesbische tiener die op haar school hevig gepest wordt door haar klasgenoten en leraar (Koert-Jan de Bruijn), terwijl ze worstelt met haar geaardheid en voor het eerst verliefd wordt op een meisje. De grootste pestkop, Danny (Roan van Dam), de zoon van Linda (Inge Ipenburg) wordt door zijn vriendin Janneke (Sietske van der Bijl) meegenomen naar een waarzegster (Pamela Teves). Daar krijgt hij een blik in zijn toekomst die, wanneer hij zo doorgaat, weinig goeds voor hem in petto blijkt te hebben… Ook Priscilla Knetemann, Ricardo Blei en Tara Hetharia uit SpangaS, Maaike Bakker, Marleen Maathuis, Sanne Gloria Verboom en Olivier Herter hebben een rol bemachtigt.

De opnames zijn inmiddels enkele weken bezig en duren naar verwachting tot het eind van dit jaar. Wanneer de film te zien zal zijn is nog niet bekend.

Persbericht