Op donderdag 9 april was er een Outdoor Experience in het Kyocera stadion. Deze Outdoor Experience werd in het kader van Skills & School on Tour gegeven en basisschool de Leeuwerikhoeve mocht hier aan meedoen. Op basisschool de Leeuwerikhoeve volgen 17 kinderen het programma van Skills & School on Tour waarin het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden centraal staat. De kinderen volgen een lessenreeks van 10 lessen en hadden tot aan dit evenement 2 lessen gevolgd. Elke les staat in het teken van een ander thema.

De kinderen werden van school opgehaald met auto's en vertrokken toen naar het Kyocera stadion. Bij aankomst in het stadion begonnen we met de rondleiding door het Kyocera stadion. Er was nog even tijd om het heilige gras van het Kyocera stadion te betreden voordat de ADO Dames gingen trainen.
Daarna hebben de kinderen verschillende plaatsen van het stadion gezien, denk bijvoorbeeld aan het ADO Museum.

Na de rondleiding werd er een quiz gehouden in de Senaatskamer. Deze quiz bestond uit vragen over ADO Den Haag maar ook uit vragen die de kinderen in de lessen hebben gehad. De quiz was om te kijken of de kinderen goed hadden opgelet tijdens de lessen maar ook of ze goed opgelet hadden tijdens de rondleiding want daar kwamen ook vragen over in de quiz.

Als laatste werd er nog tijd vrijgemaakt om vragen te stellen aan de spelers van ADO Den Haag. Er werden ook de nodige handtekeningen uitgedeeld en foto's gemaakt met de spelers. De kinderen vonden het erg leuk dat Thomas Kristensen en Vito Wormgoor nog langs kwamen op het evenement.