Zaterdag 7 maart was het dan zover! Met drie bewoners en twee begeleiders gaan we naar de voetbalwedstrijd ADO Den Haag – SC Heerenveen. Zij wonen allen op locaties binnen het Leger des Heils en hebben vrijkaarten van ADO Den Haag gekregen voor deze wedstrijd.
De bewoners verzamelen zich op één van de locaties. In de auto hangt een goeie sfeer en alle mannen hebben er erg veel zin in. Ook is er een zekere spanning. Zo verteld een bewoner dat hij vroeger veel naar de wedstrijden van ADO Den Haag ging en een groot fan van hun is.

Eenmaal aangekomen op de bestemming parkeren we de auto en lopen richting stadion. We volgen de groen gele meute en de stemming zit er goed in. In het stadion hebben we snel wat te drinken gehaald en zijn klaar gaan zitten voor de wedstrijd.
Al vanaf de eerste minuut was het raak, een hele mooie kans voor ADO en we zitten gelijk op het puntje van onze stoel. ADO Den Haag heeft tijdens de wedstrijd veel kansen en heeft het overwicht in de wedstrijd en het is erg spannend.

Met veel gejuich, gezang en geschreeuw wordt het team door de trouwe fans aangemoedigd. Zo ook door ons, helaas heeft dit niet genoeg mogen baten, want de mannen van ADO hebben de kansen niet weten om te zetten in verdiende doelpunten. Dit doet Heerenveen wel met een van de weinige kansen die zij hadden, waardoor we de wedstrijd hebben verloren.

Enigszins teleurgesteld om het verlies, maar voldaan van de wedstrijd en de hele ervaring zijn wij weer huiswaarts gegaan. Wij willen alle supporters en de spelers bedanken voor de mooie avond en in het bijzonder de club ADO Den Haag die deze mooie avond voetbal aan onze bewoners heeft geschonken.

Timothy van Gaalen – Leger des Heils