Patiënten met chronische wonden door suikerziekte, pijn en weefselschade ná bestraling en botontsteking kunnen bij het Hyperbaar Geneeskundig Centrum (HGC Rijswijk) terecht voor hyperbare zuurstoftherapie.

HGC Rijswijk heeft als enig specialistisch chronisch wondencentrum de beschikking over een ultramoderne HBO kamer (hyperbaric oxygen therapy), waarin patiënten onder comfortabele omstandigheden de behandeling kunnen ondergaan. In de HBO kamer is het mogelijk films te bekijken en naar muziek te luisteren. De HBO kamer wordt onder druk gebracht en patiënten krijgen gedurende twee uur via een masker 100% zuurstof toegediend. Om de twintig minuten mogen de maskers af en is er gelegenheid om te drinken en desgewenst iets te eten. Door de grote hoeveelheid zuurstof verspreidt dit zich gemakkelijker en vooral verder vanuit de bloedvaten en worden er nieuwe bloedvaten gevormd in het lichaam. Dit zorgt ervoor dat littekenweefsel vitaler wordt en meer functioneel. De therapie remt de groei van bacteriën en verhoogt het effect van antibiotica. Door middel van de hyperbare zuurstoftherapie krijgt uw lichaam een 'zuurstof boost'.

Prettig om te weten is dat er altijd een (verpleegkundige) begeleider aanwezig is in de HBO kamer. Tevens beschikt HGC Rijswijk over de grootste HBO kamer in Nederland en is de enige kliniek die 4 sessies per dag hanteert.

Wat HGC Rijswijk als kliniek positief onderscheid van andere klinieken is dat zij in het bezit is van verschillende kwaliteitskeurmerken, waaronder het ZKN Keurmerk. Dit keurmerk staat voor hoge kwaliteit, een duidelijk herkenbaar teken waar patiënten op selecteren. Garanderen van transparante hoogwaardige kwaliteit van zowel het medisch handelen als de organisatie van een zelfstandige kliniek is het doel van ZKN. Dit alles staat bij HGC Rijswijk natuurlijk hoog in het vaandel.

Recent is er gebleken uit het ZKN patiënttevredenheidsonderzoek dat HGC Rijswijk hoog scoort op de onderdelen medische deskundigheid en patiëntvriendelijkheid van het gehele team. De totaalindruk van het centrum is maar liefst 8,5.

Om de behandeling vanuit de basisverzekering vergoed te krijgen is een verwijsbrief van de huisarts of behandelend specialist nodig. In de verwijsbrief dient onder andere de diagnose te staan met het verzoek tot behandeling. Patiënten kunnen voor het maken van een vrijblijvende afspraak om te laten beoordelen of de klacht een erkende indicatie is, kosteloos en vrijblijvend een afspraak laten plannen op het dagelijkse spreekuur.

Voor meer informatie bezoek www.hgcrijswijk.nl of neem contact op via telefoonnummer 070 406 31 95.

Hyperbaar Geneeskundig Centrum Rijswijk is twee jaar themapartner geweest van ADO Den Haag in de Maatschappij.