Op donderdag 11 september waren Gianni Zuiverloon en Kevin Jansen op bezoek bij basisschool de Triangel voor het project De Held. De kinderen uit groep acht kregen een gastles van de ADO-spelers over de onderwerpen pesten, discriminatie en racisme. Na de les was er nog even tijd om met de spelers te voetballen. Hieronder de verslagen van een aantal kinderen die aanwezig waren:

Marouane Groep 8A

De filmpjes die we in de klas hebben gekeken waren leerzaam. Pesten is niet leuk. De gevolgen van pesten kunnen niet leuk aflopen. Met de spelers van ADO zijn we gaan voetballen bij sporthal Oranjeplein. We hebben T-shirts gekregen met handtekeningen erop en daar waren we heel blij mee. En ik was blij met het T-shirt en de handtekeningen erop. Het voetballen vond ik het leukst en de spelers speelden goed, maar mijn team met Gianni Zuiverloon had wel verloren. Maar dat maakt helemaal niks uit. We waren sportief en het was een leuke en een leerzame middag. Kevin Jansen, ik wens je beterschap met je hand.

Tami Groep 8A

Het is zeldzaam als je een voetbalspeler ziet. Het is nog zeldzamer als je een handtekening krijgt van die voetballer. Dat gebeurde wel in groep 8a van de Triangel. De spelers van ADO kwamen hier vertellen over hun actie tegen pesten. Ze hadden dat ook een beetje laten zien met een soort van presentatie. Daar kon je filmpjes kijken over hoe pesten gaat. Ook hebben ze uitgelegd dat er meerdere soorten pesten bestaan. Bijvoorbeeld racisme. Dat is dat je bijvoorbeeld iemand expres gaat pesten over zijn huidskleur. De actie heet: De Helden. Van de ADO spelers hebben we een T-shirt gekregen met de handtekening van Kevin en Gianni. Na de presentatie gingen we naar de gymzaal. En raad eens. We gingen voetballen met de spelers. Het voetbalveld was twee zalen breed. We hadden vier teams. De voetbalspelers gingen bij twee teams. Bij mij in het team zat Kevin. Ieder team speelde twee keer. Dus in totaal vier wedstrijden. Het waren vier leuke wedstrijden met een hoop plezier. Dit was mijn verslag.

Rayen Groep 8A

De ADO spelers kwamen voor het project “De held” bij ons om te praten over pesten. We keken een paar filmpjes over vormen van pesten zoals: discriminatie, als je een fout maakt word je ook gepest en via sociaal media word er ook gepest. Daarna mochten we vragen stellen aan de twee spelers. We kregen ook T-shirts met handtekeningen van de spelers. Daarna gingen we naar de gymzaal om te voetballen. We speelden in vier teams. Elke speler zat in twee teams. Het ging snel, maar het was een leuke belevenis.