Jeugdspeler Timon Fikkert neemt met Oranje onder 16 deel aan het UEFA Development toernooi in de Algarve in Portugal. Oranje onder 16, met assistent bondscoach Richard Knopper, verloor zaterdag nipt met 2-1 van Portugal.

Onder 16 was donderdag goed begonnen aan het vierlandentoernooi dankzij een 2-0 overwinning op Frankrijk. Tegen Portugal had de ploeg van KNVB-coach Edwin Petersen het echter beduidend moeilijker. Tiago Rodrigues zette voor rust het gastland op voorsprong. André Almeida verdubbelde de score na rust vanaf elf meter. Ajacied Redan, die donderdag tegen Frankrijk ook al beide doelpunten maakte, deed vervolgens iets terug namens Oranje.

Maandag sluit Onder 16 het toernooi in de Algarve af met een wedstrijd tegen Duitsland. De aftrap is om 14.00 uur.

Bron: KNVB Media