Na afloop van de laatste competitiewedstrijd van seizoen 2015-2016 werd in het Kyocera Stadion de jaarlijkse uitreiking van de Karel Jansen trofee gehouden. De Karel Jansen trofee is een initiatief van de sponsoren van ADO Den Haag en wordt uitgereikt aan de topscorer, het grootste talent en de beste speler van zowel de heren als de ADO Vrouwen selectie. De trofees werden na afloop van ADO Den Haag - sc Heerenveen uitgereikt door Rens Vrolijk, voorzitter van het Zakelijk Platform van ADO Den Haag.

Mike Havenaar kroonde zich het afgelopen seizoen als topscorer van ADO Den Haag met 16 doelpunten. Een mooie prestatie van de Japanse spits die daarmee in zijn eerste seizoen in Den Haag direct indruk maakte.

Het grootste talent van seizoen 2015-2016 is Tyronne Ebuehi geworden. De 20-jarige rechtsback speelde dit seizoen maar liefst 14 wedstrijden in de hoofdmacht van ADO Den Haag en maakte daarin een sterke indruk.

Edouard Duplan is in zijn eerste seizoen in het Kyocera Stadion direct uitgeroepen tot beste speler van het seizoen. De Fransman maakte een zeer sterk seizoen door en kroonde zichzelf tot assistkoning van de gehele Eredivisie met elf assists. Duplan zelf is blij met de prijs, maar zoals altijd ook bescheiden: "Er zijn meerdere spelers die deze prijs hadden verdiend, maar ik ben er natuurlijk hartstikke blij mee!"

Bij de ADO Vrouwen is het talent van dit seizoen Nadine Noordam. De trofee voor beste speelster van seizoen 2015-2016 is gegaan naar Hélène Heemskerk. Aangezien de competitie van de ADO Vrouwen nog niet geheel ten einde is, is bij hen de topscorer nog niet bekend.

De Karel Jansen trofee werd mede mogelijk gemaakt door Domburg Sportprijzen Holland.