Oranje Onder 19 heeft zich niet geplaatst voor het WK Onder 20 van volgend jaar in Zuid-Korea. De ploeg van bondscoach Aron Winter verloor in een play-offwedstrijd tegen Duitsland na penalty's. ADO Den Haag-spits Dennis van der Heijden viel in de tweede helft in. Hij zorgde met een kopbal voor een 2-1 voorsprong, maar Duitsland kwam in blessuretijd op gelijke hoogte. In de verlenging scoorden beide ploegen nog een keer, zodat na een 3-3 eindstand de strafschoppen werden genomen. Van der Heijden schoot er zelf één raak, maar door twee missers op het eind trokken de Duitsers toch aan het langste eind: 5-4.

Nederland plaatste zich voor het play-offduel door op het EK als derde in de poule te eindigen. Daardoor kruiste het de degens met de nummer drie uit de andere poule, Duitsland dus. Oranje begon het EK nog met een zege op Kroatië, maar verloor daarna van Engeland en Frankijk.

Bron: Foto/KNVB MEDIA