Op het sportpark van RKTSV Kerkrade speelde ADO Den Haag vrijdagavond haar laatste oefenduel voor de eerste ontmoeting in de Europa League en wel tegen het Cypriotische Larnaca.

Fotografie: Orange Pictures / Jeroen de Jong

Bij deze club nogal wat bekende Nederlandse gezichten, zoals technisch directeur Jordi Cruijff. Maar ook trainer Ton Caanen en spelers in de basis als Kevin Hofland, Gregoor van Dijk, Edwin Linssen (vorig jaar nog op proef bij ADO Den Haag) en de van Groningen afkomstige Gonzalo Garcia Garcia. En dan deden Tim de Cler en Danny Schenkel nog niet eens mee.
Een prachtige vrije trap in de kruising van Koullis Pavlou opende de score na iets meer dan een haf uur spelen. In de tweede helft vloog een voorzet van Marc Höcher in één keer over de keeper, wat de gelijkmaker betekende. Miljan Mrdakovic maakte na 71 minuten de beslissende, eindstand 1-2. ADO Den Haag trad aan met een basiself die ook in de Eredivisie niet zou misstaan, een echte testcase dus voor de Europese wedstrijd tegen Tauras.
Karakteristiek
ADO Den Haag - Larnaca 1-2 (0-1)
34. Pavlou 0-1, 52. Höcher 1-1, 71. Mrdakovic 1-2
Gele kaarten: Verhoek, Ammi (ADO Den Haag), Garcia, Van Dijk, Gomez (Larnaca)
Scheidsrechter: Ed Jansen
Toeschouwers: 500
Opstelling ADO Den Haag: Coutinho; Ammi, Derijck, Kum, Luksik; Radosavljevic, Leeuwin (46. Chery), Toornstra; Verhoek, Immers, Vicento (46. Höcher)
Opstelling Larnaca: Fortin; Dimech, Serran, Hofland, Demetriou; Van Dijk, Linssen, Garcia; Gomez, Mrdakovic, Pavlou