ADO Den Haag onder 20 had vandaag een gemakkelijke middag op “De Aftrap”. Na al een paar goede kansen gehad te hebben was het na ruim een kwartier spelen raak. Jop Verhagen mocht aanleggen en dus scoren vanaf 11 meter nadat de verdediger van DHL de bal met de hand van de lijn had gehaald.

Deze overtreding werd bestraft met een directe rode kaart waardoor het voor ADO Den Haag nog wat makkelijker werd. De 2-0 viel een kwartiertje later. Boy Wotte probeerde het vanaf 18 meter en wist de doelman te passeren. ADO Den Haag had voor rust de marge nog kunnen uitbouwen door middel van nog een strafschop maar dit keer wist Tomas Tavilla niet te raken. DHL kreeg voor rust ook 2 goede kansen. Bij de stand van 0-0 had het een grote mogelijkheid om te scoren maar Ricardo Kieboom redde uitstekend. Vlak voor rust mikte men van dichtbij net naast.

Na rust was het snel bekeken. De 3-0 van Jop Verhagen was een mooie. In de 55ste minuut werd Boy Wotte over rechts weggestuurd en dankzij een goede voorzet kon Jop Verhagen dus binnenschieten. Twee minuten later mocht Jop Verhagen zijn derde van de middag maken, na een goede actie van Niels van Pelt kwam de bal voor de voeten van Jop Verhagen en wist dus te scoren. DHL kwam er nauwelijks meer aan te pas en het was wachten op het volgende doelpunt van de thuisploeg. Deze viel 10 minuten voor tijd via invaller Daan de Blank. Al met al een ruime en simpele overwinning voor de ploeg van trainer Marcel Koning die zich na de uitwedstrijd volgende week tegen RKDEO kan opmaken voor de nacompetitie.

Scheidsrechter: De heer M. Meekes

Opstelling ADO Den Haag: Ricardo Kieboom, Diego Liefden, Peter Korteling (64ste min Daan de Blank), Patrick Batist, Ferry de Jong, Diederick Hoogerwaard, Jop Verhagen (60ste min Caglar Atis), Niels van Pelt, Boy Wotte, Ramon Ripson, Tomas Tavilla (45ste min Aschraf Artimi)