Rob Reijenga, lid van de Raad van Commissarissen van de NV ADO Den Haag, is per 1 juli 2011 teruggetreden. Zijn opvolger, Jan Willem Wigt, voorzitter van de HFC ADO Den Haag, is per 4 juli 2011 toegetreden tot de Raad van Commissarissen. Deze raad bestaat nu weer uit zes personen. Reijenga stond aan de basis van de fusie tussen de hsv ADO en FC Den Haag in 1996 en was een van de mede-initiatiefnemers tot het oprichten van de NV ADO Den Haag in 1999.

Jan Willem Wigt is ook al jaren bijna onlosmakelijk aan ADO Den Haag verbonden. Niet alleen als voetballiefhebber, maar ook als lid van de HFC ADO Den Haag, als penningmeester en heden ten dage als voorzitter en als belangrijk Official Partner van de club met Van Arkel Incasso, de hoofdsponsor van onze jeugdopleiding. Ook is Wigt voorzitter van de Stichting Rood Groen Geel die zich tot doel heeft gesteld het ADO Den Haag-museum te realiseren en in stand te houden.

Rob Reijenga beëindigt na 16 jaar onafgebroken ADO Den Haag bestuurder te zijn geweest zijn huidige functie. Wegens het bereiken van de maximale zittingsperiode van 12 jaar legt hij zijn werkzaamheden neer als lid van de Raad van Commissarissen. Hij blijft als adviseur aan ADO Den Haag verbonden. Tevens neemt hij vanaf 1 juli bij de club de functie manager vrouwenvoetbalzaken waar.

Het college van burgemeester en wethouders heeft Reijenga voor zijn verdiensten in de Haagse sportwereld en ADO Den Haag in het bijzonder de Sportpenning van de Gemeente Den Haag toegekend. Sportwethouder Karsten Klein overhandigde de onderscheiding op 28 juni aan het scheidende lid van de Raad van Commissarissen van ADO Den Haag.

Ook bij ADO Den Haag is uitgebreid stilgestaan bij zijn vertrek uit de Raad van Commissarissen. Zijn betrokkenheid bij ADO Den Haag zal er in ieder geval niet minder op worden. Dus van afscheid nemen zal geen sprake zijn.

Rob Reijenga onderscheidde zich door zijn grondige, gedetailleerde kennis van statuten, reglementen en tuchtzaken. Hierdoor kwam hij ook terecht in diverse commissies van de KNVB in Zeist. Hij was de grondlegger van het vrouwenvoetbal bij ADO Den Haag. Hij onderhield namens de club ook alle contacten met de KNVB en beschikte mede hierdoor over een uitgebreid netwerk.

Wij bedanken Rob voor al zijn werkzaamheden tot nu toe, want we rekenen de komende jaren nog steeds op hem, en we wensen Jan Willem Wigt heel veel succes als nieuwe commissaris.