ADO Den Haag A1 heeft vrijdagavond de laatste strohalm gegrepen om ook komend seizoen in de Eredivisie A jeugd te spelen door de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss met 6-1 te winnen.

ADO Den Haag A1 heeft de thuiswedstrijd tegen NEC/FC Oss A1 met 6-1 gewonnen. ADO Den Haag was vanaf het begin van de wedstrijd de betere ploeg, maar het duurde tot de 25e minuut voordat ADO Den Haag op een 1-0 voorsprong kwam. Steven Sanchez Angulo was zijn tegenstander te snel af en was alleen via een overtreding in het strafschopgebied af te stoppen waardoor ADO Den Haag een penalty kreeg en de speler van NEC/FC Oss de rode kaart. Adil Tihouna benutte de penalty vakkundig. ADO Den Haag speelde uitstekend verder en via twee uitstekende goals van Thomas Verheijdt kwam ADO Den Haag vlak voor de rust op een 3-0 voorsprong. Door een schitterend schot vlak voor de rust in de kruising van Milad Intezar werd de ruststand 3-1.

In de 2e helft bleef ADO Den Haag de betere ploeg en na een goede actie werd Hicham Faik neergelegd binnen de beruchte lijnen, maar waar iedereen een tweede penalty verwachtte, besliste de scheidsrechter dat het een schwalbe was. ADO Den Haag bleef goed spelen en via Steven Sanchez Angulo werd de voorsprong vergroot tot 4-1. Via een van richting veranderde vrije trap van Hichem Faik werd de stand 5-1. Het slotakkoord was voor Steven Sanchez Angulo die met een strak schot de eindstand op 6-1 bracht.

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serginhio Hijnes (26e Jop Verhagen), Steve van Kesteren, Ricardo Samoender, Justin Lopes (21e Mart Spierdijk), Tom Broekhuizen (84e Tomas Tavilla), Robin de Heij, Hadil Tihouna (59e Zekai Akdogan), Thomas Verheijdt (80e Jaoud Essanoussi), Hicham Faik en Steven Sanchez Angulo