ADO Den Haag onder 16 speelde vandaag de eerste van vier demonstratiewedstrijden tegen het selectie elftal van staat Haryana (22 miljoen inwoners) onder 17. De rit van onze verblijfplaats Gurgaon naar de speelplaats Faridabad was een belevenis op zich.

Onder politie escorte werd de busrit van ongeveer drie kwartier gemaakt. Tijdens de busrit kwamen de tegenstellingen in India nogal duidelijk naar voren. ADO Den Haag is ondergracht in één van de goede delen van India, maar tijdens de busrit kwam de armoede van een groot deel van de bevolking ook duidelijk in beeld.

In de speelplaats Faridabad was er een ontvangstcomite en een redelijk bespeelbaar veld. Na de warming up werden de spelers en staf van ADO Den Haag voorgesteld aan de voorzitter van het Olympisch Comite van Haryana die speciaal voor deze wedstrijd gekomen was. Na alle officiële plichtplegingen kon de wedstrijd rond 11.15 uur plaatselijke tijd beginnen. Voor ruim 2000 toeschouwers was ADO Den Haag onder 16 de betere ploeg en kwam na 20 minuten op een 0-1 voorsprong.
Na een goede actie van Danny Bakker kwam de bal bij Marc du Chatenier die de bal doorspeelde naar Desko Destanovic. Desko Destanovic zette met een goede pass Faris Afifi alleen voor de keeper die beheerst scoorde. ADO Den Haag bleef gevaarlijk in de eerste helft en kreeg via Danny Bakker (scrimmige voor de goal), Rodney van der Meijs (afgekeurd omdat de voorzet achter was) en Desko Destanovic (op de paal) goede kansen op een 0-2 voorsprong. Haryana onder 17 speelde veel de lange bal, en dat was in de eerste helft geen probleem voor de Haagse verdediging waardoor de ruststand 0-1 was.

In de 2e helft begon ADO Den Haag matig en was Haryana onder 17 de betere ploeg. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft scoorden de Indiërs via het hoofd de verdiende gelijkmaker. Het publiek ging achter de ploeg van Haryana staan en ADO Den Haag had het 10 minuten moeilijk, maar hield stand. Hierna was ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg via een schot van Rodney van der Meijs op de lat nog een goede kans op een voorsprong, maar in de stand kwam geen verandering meer.
Omdat er in de serie van demonstratiewedstrijden iedere keer een winnaar moet komen werden er strafschoppen genomen waarin ADO Den Haag de winnaar werd en een 1-0 voorsprong in de series nam. Direct na afloop van de penaltyserie werden de Haagse spelers belaagd door de Indiase supporters die allemaal een plaatje of handtekening van de jonge Hagenaars wilden scoren. Nadat onze spelers iedereen van een aandenken hadden voorzien was er een sluitingsceremonie waarbij alle spelers en staf een persoonlijk cadeau ontvangen van het Olympisch Comite van Haryana.
De wedstrijd werd afgesloten met een heuse persconferentie waarbij onze trainer Aart Jan van Boksel en de spelers Christiaan Rog en Rodney van der Meijs aanwezig waren. Na afloop van de persconferentie werd er door beide ploegen geluncht in het luxe Golf Resort van Faridabad waarna de busrit naar Gurgaon werd ingezet. Bij aankomst bij onze huisjes werd er door de spelers ontspannen in het zwembad terwijl de staf genoot van een high tea. De avond werd afgesloten met het vieren van de verjaardag van onze clubarts Raafat Pasha.
Woensdag staat de eerste cursus in Haryana op het programma en de medewerkers van ADO Den Haag ontvangen dan circa 25 lokale managers voor de voetbal management cursus. De spelers zullen in de ochtend trainen en in de middag een bezoek brengen aan de topper in de Indiase Eredivisie.