ADO Den Haag A1 verliest voor de beker vanaf de stip van Ajax A2. In een zeer degelijke wedstrijd wist ADO den Haag A1 vandaag in 90 minuten Ajax A2 niet van zich af te schudden.

Het verdiende echter qua spel een overwinning maar strandde wederom in de voorste linie en zo wist Ajax A2 ten kosten van ADO Den Haag A1 de halve finale van de beker te bereiken. In de eerste helft had ADO Den Haag de wind vol in de rug, echter kwam het met name middels de lange bal niet bij de juiste personen. Waar ADO Den Haag twee kansen creëerde en niet wist te benutten was het Ajax A2 wat in de 23e minuut uit hun eerste kans de 1-0 binnenschoot. ADO Den Haag speelde wel vol overtuiging en de kansen stapelden zich op en het enige en opdat moment bevrijdende doelpunt kwam in de 42e minuut na een mooie stiftbal van Jaoud Essanoussi.

Na de rust had Ajax op het oog de overhand maar speelde ADO Den Haag wederom niet slecht en met vlagen zelfs zeer goed. De bevrijdende treffer bleef echter uit waarna een strafschoppen reeks nodig was om de beslissing te brengen. Ajax A2 wist vanaf de stip ADO Den Haag A1 met 4-2 te verslaan. Een goede wedstrijd werd dit keer wederom niet beloond met een overwinning, ondanks dat dit wel zeker een basis is voor de rest van het seizoen. Nu alleen het scoren nog….

Scheidsrechter: De heer J. Manschot

Opstelling: Murat Ozcan, Mike van Toor, Ricardo Samoender, Mart Spierdijk, Justin Lopes, Tom Broekhuizen (73e minuut Serginio Hynes), Robin de Hey, Adil Tihouna, Jaoud Essanoussi, Hicham Faik, Steven Sanchez Angulo.

ADO Den Haag B1 – Heerenveen/Emmen B1 0 – 1
ADO Den Haag B1 heeft de thuiswedstrijd tegen Heerenveen/Emmen B1 ongelukkig met 0-1 verloren. In een wedstrijd waarbij je door de wind moeilijk kon voetballen kreeg ADO Den Haag in de 30e minuut de grootste kans toen Abas al Taminy alleen op de keeper afging, maar de keeper kon redding brengen. In de 2e helft had ADO Den Haag in de eerste 20 minuten het beste van het spel, maar grote kansen bleven uit. Uit een afgeslagen corner kwam Heerenveen/Emmen in de 73e minuut op 0-1 en liep ADO Den Haag achter de feiten aan. ADO Den Haag perste er een slotoffensief uit en kreeg in de laatse minuut nog een goede kans via Indrissah Conteh, maar de keeper redde waardoor de eindstand 0-1 in het voordeel van Heerenveen/Emmen werd.

SVVSMC B1 – ADO Den Haag B2 1 – 4
SVVSMC en de harde wind waren vandaag de tegenstanders van de B2. ADO Den Haag begon goed en al in de tweede minuut had rechtsback Richelo Fecunda de kans om de score te openen, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Na 5 minuten was het wel raak. Weer was Richelo Fecunda voorin te vinden en hij reageerde het snelst op een verre inworp van Rodney van der Meijs, 0-1. Daarna verzuimde Ado door te drukken. Akin Arslan en Rodney van der Meijs kregen grote kansen om de wedstrijd in Haags voordeel te beslissen. Aan de andere kant kwam Vincent van Dorp goed weg nadat hij de doorgebroken spits van SVVSMC neerhaalde, hij kreeg slechts een gele kaart. Maar toch kwam ADO Den Haag even in de problemen toen Danny Bakker niet goed kon uitverdedigen en zo de tegenstander ongelukkig aan 1-1 hielp.

Daarna echter herpakte de B2 zich goed en vond in Demelzo Terbeek de man met eerst een goede assist op Akin Arslan, die oog in oog met de keeper niet faalde en even later een strakke voorzet gaf die Vincent van Dorp simpel kon binnenlopen. Zo ging ADO Den Haag met een 1-3 voorsprong rusten. Na de thee had ADO Den Haag de wind in de rug en had de tegenstander niet meer de kracht om van de eigen helft te komen. Al snel werd door de goed spelende Demelzo Terbeek de genadeklap gegeven, hij knalde van afstand op aangeven van Calvin Valies de bal van 20 meter fraai in de kruising. Door de verdiende zege blijft ADO Den Haag bovenaan de ranglijst staan.

ADO Den Haag C1 – VVV/Helmond Sport C1 4 – 1
Vandaag stond voor ADO C1 de inhaalwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport op het programma, ondanks de stormachtige omstandigheden startte ADO zeer sterk en al in de 3e minuut zette Christiaan goed door en scoorde beheerst de 1-0. 4 min later zette Christiaan wederom goed door en via een tegenstander kwam de bal bij Jeffrey die uitstekend afrondde. Na dit goede begin zakte ADO ver terug, er werd onrustig opgebouwd en VVV kon met veel strijd terugkomen in de wedstrijd. Niet daadkrachtig genoeg ingrijpen leidde een tegendoelpunt in en dit betekende de 2-1.

De tweede helft had ADO wind mee en hiervan profiteerde Christiaan in de 59e minuut na slecht uitverdedigen van de VVV keeper (die de bal zomaar in de voeten van Christiaan speelde) rondde hij keurig af voor de 3-1. 3minuten later werd de wedstrijd beslist, een lange bal van achteruit werd door de VVV verdediging niet goed ingeschat en dat bood Christiaan de kans voor zijn derde doelpunt van de wedstrijd, deze kans liet hij dan ook niet onbenut wat de stand uiteindelijk op 4-1 deed eindigen.

Feyenoord/Excelsior C2 – ADO Den Haag C2 1 – 2
ADO Den Haag begon fel aan de wedstrijd. Met een straffe wind was het moeilijk voetballen. ADO Den Haag creëerde een aantal kleine kansjes en in de 22ste minuut schoot Jan Verduijn de 0-1 binnen. Feyenoord kwam er niet meer uit. ADO Den Haag kreeg nog een aantal mogelijkheden tot 0-2, maar dat is de eerste helft niet meer gelukt. Ruststand 0-1. De tweede helft had ADO Den Haag de wind tegen, maar door het compacte speel was het voor Feyenoord moeilijk doorkomen. Na een goede uitval van rechts schoot Jerdy Schouten de 0-2 binnen.

Feyenoord ging vol in de aanval in de 60ste minuut kreeg Feyenoord een vrije trap en deze werd op schitterende wijze door Rody de Boer gepareerd, maar een momentje van onoplettendheid in de defensie van ADO Den Haag zorgde ervoor dat Feyenoord in de rebound de 1-2 kon maken,. ADO Den Haag speelde het duel professioneel uit waardoor de eindstand 1-2 bleef. Het team draagt deze 3 punten op aan Sander Dominicus die nog herstellende van een blessure is na het toernooi in Riga.

ADO Den Haag D1 – FC Utrecht D1 4 – 0
Vandaag stond de wedstrijd tussen ADO Den Haag D1 en Utrecht D1op het programma. ADO Den Haag begon de eerste helft heel sterk ondanks dat er tegen de wind in gevoetbald moest worden. ADO Den Haag speelde voornamelijk op de helft van FC Utrecht. De uitploeg had hier erg veel moeite mee, dat kwam mede doordat ADO Den Haag heel snel de bal veroverde bij balverlies. Halverwege de eerste helft gaf Thijs Lemmerzaal een voorzet. Harvey Johnsen kwam goed voor z’n man en schoot raak. De keeper van Utrecht stond en keer er naar. Uiteindelijk was de ruststand 1-0 in het voordeel van ADO Den Haag.

De tweede helft had ADO Den Haag de wind mee, en het spelbeeld was hetzelfde als in de eerste helft. Utrecht had weinig in te brengen. Rodney Ebing die bekend staat om z’n afstand schoten zag dat er rechts in het doel veel ruimte was, vanaf 21 meter schoot hij de bal mooi in de kruising.2-0 in het voordeel van ADO Den Haag. Halverwege de tweede helft mocht Cirano de Groot invallen vanwege zijn goede prestaties bij de D2. ADO Den Haag maakte goed gebruik van de flanken wat resulteerde in een heleboel kansen. Halverwege de tweede helft kreeg ADO een corner. Iedereen miste de bal, maar Cirano de Groot was zeer scherp en schoot de bal in het doel waardoor het 3-0 voor ADO Den Haag werd.

Na het derde doelpunt was de concentratie weg bij FC Utrecht en er kwamen toen gaten in de verdediging. Harvey Johnsen maakte hier goed gebruik van door z’n forse lichaam te gebruiken en schoot de bal heel beheerst langs de keeper van FC Utrecht. Het vierde doelpunt was een feit en tevens ook de eindstand.

ADO Den Haag D2 – SJC D1 0 – 2
De sterke wind had duidelijk invloed op de wedstrijd ADO Den Haag kwam daar door niet echt aan voetballen toe en SJC scoorde dan ook al naar 5 min 0-1.ADO Den Haag kreeg nog wel 2 kansen in de eerste helft maar SJC maakte er voor rust nog 0-2 van Na rust zocht ADO Den Haag wel de aanval maar meer dan een paar kansjes kwamen wij niet. Een wedstrijd om snel te vergeten en op naar de volgende wedstrijd.