ADO Den Haag A1 heeft de uitwedstrijd tegen De Graafschap A1 met 1-0 verloren. In de eerste helft was De Graafschap de betere ploeg, maar het duurde tot de 40e minuut voordat ze het overwicht in doelpunten konden uitdrukken.

In de 2e helft schoot De Graafschap in de 47e minuut nog een vrije trap op de paal, maar daarna was ADO Den Haag de betere ploeg. In de 52e minuut leek ADO Den Haag op 1-1 te komen via Steven Sanchez Angulo, maar de grensrechter vlagde het in Haagse ogen zuivere doelpunt weg. Naarmate de wedstrijd vorderde kon ADO Den Haag meer druk zetten en kreeg via Mart Spierdijk nog een goede kopkans die net voorlangs ging. Vlak voor tijd kreeg De Graafschap nog een goede kans, maar de stift belande op de onderkant van de lat waardoor de eindstand 1-0 voor De Graafschap werd.

Scheidsrechter: De heer Rampersad

Opstelling ADO Den Haag: Murat Ozcan, Serghinio Hijnes, Mart Spierdijk, Ricardo Samoender (45e Elger Batta), Justin Lopes, Zekai Akdogan, Adil Tihouna, Robin de Hey, Thomas Verheijdt (54e Jaoud Essanoussi), Hichem Faik en Adil Akanioui (52e Steven Sanchez Angulo)

ADO Den Haag B1 – Willem II/RKC B1 Afgelast
ADO Den Haag B2 – Excelsior M. B1 Afgelast
ADO Den Haag C1 – Feyenoord/Excelsior C1 Afgelast
NAC Breda B1 – ADO Den Haag B1 1 – 0 (oefenwedstrijd)
FC Volendam B2 – ADO Den Haag B2 1 – 3 (oefenwedstrijd)

Excelsior D1- ADO Den Haag D1 1 – 0
ADO Den Haag D1 speelde vandaag zijn uitwedstrijd op een ijskoud kunstgrasveld in Rotterdam tegen Excelsior. ADO Den Haag begon goed aan de wedstrijd, in de tweede minuut gaf Tobias Kleijweg goed voor, maar de bal ging langs iedereen. Daarna liet ADO Den Haag het spel aan Excelsior. Vooral uit de vele vrije trappen werden zij gevaarlijk. Hieruit werd zelfs een doelpunt gescoord dat wegens buitenspel afgekeurd werd en verder werd een keer de paal geraakt. In de laatste vijf minuten deed ADO Den haag pas weer wat terug, Harvey Johnson kon snel counteren, maar werd de pas afgesneden.

Na rust speelde ADO Den Haag een stuk beter, Harvey Johnson en Nigel Ogidi Nkwanko zetten een aantal keer een goede aanval op en de beste kans was voor Harvey Johnson die na een prima voorzet van Tobias Kleijweg de bal niet hard genoeg raakte om de doelverdediger van Excelsior te verrassen. Vlak voor tijd leek het tij voor ADO Den Haag toch gekeerd. De scheidsrechter gaf zonder te twijfelen een strafschop toen Tristan Dekker de bal tegen de arm gestoten kreeg. Dave Hes bleef goed naar de bal kijken en stopte te penalty, ook in de rebound was hij de sterkste. Toch vloog pasdoes in de laatste minuut een van richting veranderd vrije schop van Excelsior in de touwen van ADO Den Haag, zodat deze wedstrijd met 1-0 werd verloren.

Ter Leede D1 – ADO Den Haag D2 2 – 1
ADO Den Haag heeft de eerste nederlaag in de competitie geleden. In een koud Sassenheim kwam Ter Leede al na 6 minuten op een 1-0 voorsprong waarna ADO Den Haag de gehele wedstrijd de betere ploeg was, maar het lukte niet om te scoren. Vlak voor tijd scoorde ADO Den Haag eindelijk de verdiende gelijkmaker via Daily Loos en leek ADO Den Haag het minimaal verdiende punt te behalen. Enkele minuten later was het echter Ter Leede dat opnieuw op voorsprong kwam en deze voorsprong niet meer weggaf waar Ter Leede met 2-1 won.

Programma zondag 30-01