ADO Den Haag A1 heeft het eerste competitiepunt binnen. In de thuiswedstrijd tegen NAC Breda had ADO Den Haag recht op meer, maar bleef het uiteindelijk 1-1. ADO Den Haag B1 won de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B1 met 2-1.

De topper tussen koploper ADO Den Haag B2 en nummer 2 Excelsior Maassluis B1 eindigde in 1-1, terwijl C1 de wedstrijd tegen medekoploper Feyenoord/Excelsior C1 met 2-0 verloor. ADO Den Haag C2, D1 en D2 behaalde mooie overwinningen tegen respectievelijk Go Ahead Eagles C2, Excelsior R. D1 en Ter Leede D1. Hieronder de verslagen van de gespeelde wedstrijden.

A1 ADO Den Haag - NAC Breda 1-1
ADO Den Haag A1 heeft in de thuiswedstrijd een kans op 3 punten laten liggen. ADO Den Haag speelde een prima 1e helft en verzuimde om afstand te nemen van NAC Breda. ADO Den Haag kwam na 20 minuten op een 1-0 voorsprong via een mooi afstandschot van Hadil Tihouna. Hierna kreeg ADO Den Haag via Steven Sanchez Angulo (rebound net naast), Mart Spierdijk (kopbal) en Justin Lopes (redding keeper) nog grote kansen, maar de ruststand was slechts 1-0.

In de 2e helft bleef ADO Den Haag de betere ploeg en kreeg via Hichem Faik en Steven Sanchez Angulo goede kansen maar scoorde niet. In de 65e minuut de eerste kans voor NAC Breda, maar het schot gaat naast. Als je zelf geen goals maakt treedt de al oude voetbalwet in werking en dus scoorde NAC Breda in de 72e minuut via Alex Schalk de 1-1. ADO Den Haag probeerde de overwinning nog naar zich toe te halen, maar bleek niet in staat om nog te scoren. Ook NAC Breda kreeg vlak voor tijd nog een goede kans, maar scoorde niet waardoor de eindstand 1-1 werd.

Opstelling ADO Den Haag: Menno de Jong, Elger Batta, Kevin Schutte, Mart Spierdijk, Justin Lopes, Zekai Akdogan, Robin de Hey, Hicham Faik, Steven Sanchez Angulo (80e Jaoud Essanoussi), Hadil Tihouna en Stanley Elbers

B1 Willem II/RKC - ADO Den Haag 1-2
ADO Den Haag B1 heeft de uitwedstrijd tegen Willem II/RKC B1 met 1-2 gewonnen. Al na 8 minuten opende Yesse Bidjal de score door een voorzet van Yair Sidoel binnen te koppen. In de 30e minuut kwam Willem/RKC onverwacht op 1-1. Na een scrimmage voor het doel werd de bal volgens heel ADO Den Haag van de doellijn afgehaald, maar de scheidsrechter besliste anders en gaf de 1-1.

ADO Den Haag kwam nog voor de rust op 1-2. Na een voorzet van Abas al Taminy scoorde wederom Yesse Bidjal. In de 2e helft waren beide teams aan elkaar gewaagd en ontstonden er geen grote kansen. ADO Den Haag consolideerde de voorsprong en Willem II/RKC kon lukte het niet een tot een offensief te komen. Ondanks het feit dat de scheidsrechter nog 6 minuten blessuretijd bijtrok kwam in de stand geen verandering meer en behaalde ADO Den Haag 3 belangrijke punten in Tilburg.

Opstelling ADO Den Haag: Mark van Steekelenburg, Eli Richardon, Steve van Kesteren, Robin Buwalda, Yair Sidoel (49e Dylan de Braal), Guy Muller, Mitchell de Vougt, Aleksandar Bjelica (75e Akin Arslan), Yesse Bidjal (49e Myron Hennep), Papito Merentia en Abas al Taminy

B2 Excelsior Maassluis - ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag B2 heeft voor het eerst puntverlies geleden dit seizoen. Na drie overwinningen op rij werd het op bezoek bij Excelsior Maassluis 1-1. Dit had ADO Den Haag aan zichzelf te danken, met name door een slappe openingsfase. Excelsior zocht goed voetballend de aanval en ADO Den Haag anticipeerde daar niet goed op. De ruimte tussen de linies waren te groot en vooral het middenveld gaf te veel ruimte weg.

Al na 5 minuten moest de goed keepende Jari Puister gestrekt om zijn doel schoon te houden. Na 20 minuten kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd en was met name Desko Destanovic een aantal maal gevaarlijk, maar echt grote kansen werden niet gecreëerd. Na rust ontspon zich een andere wedstrijd hoewel ADO Den Haag scherp begon moest Jari Puister zijn team de weg wijzen door een dubieus gegeven penalty te stoppen. Daarna richtte ADO Den Haag zich op en begon goed te voetballen.

Dit resulteerde in de 1-0. Uit een corner van Rodney van der Meijs kopte Danny Bakker bij de 2e paal binnen. Daarna verzuimde ADO Den Haag echter door te drukken. Met name Calvin Valies kreeg een grote kans, maar zijn knappe volley belandde op de paal. Een kwartier voor tijd maakte Excelsior gelijk via een vrije trap. In de tumultueuze slotfase die volgde zag ADO Den Haag nog een doelpunt afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel en bleef zo steken op een 1-1

C1 Feyenoord - ADO Den Haag 2-0
ADO Den Haag C1 speelde al vroeg in het seizoen, de wedstrijd om de koppositie tegen Feyenoord/Excelsior C1. Er werd vroeg verzameld in Rotterdam om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. ADO Den Haag begon ook scherp aan de wedstrijd en waren de eerste minuten voetballend gelijkwaardig aan Feyenoord.

Na ongeveer 11 minuten kwam ADO Den Haag met 1-0 achter door een makkelijk gegeven vrije trap tegen op de rand van de zestien meter, die door Feyenoord overigens prachtig werd binnengeschoten. Na de 1-0 kreeg ADO Den Haag het wat moeilijker en toonde iets teveel ontzag voor de tegenstander, waardoor ze steeds overal een stapje te laat waren en ook het duel om de 2e bal verloren. Hierdoor kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd en liep ADO Den Haag achter de feiten aan.

ADO Den Haag kreeg echter toch nog een goede kans na een prima aanval over links die door Max van Steen goed werd ingeschoten, maar de keeper kon echter redding brengen. Vlak voor rust in de 32ste minuut kwam Feyenoord op 2-0 doordat er aan Haagse zijde wat ongelukkig werd uitverdedigd. Nadat de trainer in de rust de puntjes op de i had gezet, werd er goed aan de 2e helft begonnen wat resulteerde in een prima kopkans voor Pepijn van Zwieten de Blom die de keeper weer uitstekend pakte.

Ondanks een uitstekende wedstrijdmentaliteit en een enorme inzet kon ADO Den Haag helaas de aansluitingstreffer niet maken en moest Mark Jacobs vlak voor tijd nog een goede kans van Feyenoord onschadelijk maken. ADO Den Haag C1 heeft vandaag laten zien dat ze goed mee kunnen komen met Feyenoord, en met iets meer geluk en scherpte in de 1e helft had er wellicht een beter resultaat ingezeten.

C2 Go Ahead Eagles - ADO Den Haag 0-5
ADO Den Haag behaalde een ruime overwinning op Go Ahead Eagles. De eerste helft begon wat voorzichtig ondanks de wind tegen kregen we toch een aantal kansen, maar waren we wederom niet scherp in de afwerking. In de 29ste minuut kwamen we via een snelle combinatie door een geplaatste kopbal van Segun Owobawele op 0-1 door een doelpunt Sander Dominicus.

Dit was tevens de ruststand. Na de rust met wind mee werd het een heel ander verhaal. Jan Verduijn brak door aan de rechterkant en schoot hard in, maar z’n schot werd door de keeper geblokkeerd. Een oplettende Karim Loukili schoot beheerst de 0-2 in.

Daarna volgde de doelpunten elkaar snel op. Een diepe pass van Trevor David kwam bij Jan Verduijn terecht, die ditmaal raak schoot 0-3. Het mooiste doelpunt kwam van Karim Loukili, die van 30 meter met een schitterend geplaatst schot de 0-4 maakte. Invaller Younes Seghrouchni zorgt voor de eindstand 0-5. Met deze eindstand namen wij drie welverdiende punten mee naar Den Haag.

D1 ADO Den Haag - Excelsior 4-0
vADO Den Haag D1 heeft de thuiswedstrijd tegen Excelsior met uiteindelijk ruime cijfers gewonnen. In het begin moesten beide ploegen duidelijk wennen aan de weersomstandigheden, veel regen en een harde wind maakte goed voetbal niet mogelijk.

De beste kansen voor ADO Den Haag waren voor Harvey Johnson, die in de 6e minuut door de uitkomende keeper van Excelsior onderuit werd gehaald. De vrije trap die daar op volgde bereikte het doel helaas niet. Even later schoot de spits van ADO Den Haag maar net naast. Excelsior deed meteen wat terug, maar door goed verdedigend werk van Roel van der Valk op de doellijn kwamen ook zij niet tot scoren. Op slag van rust kopte Harvey Johnson na een hoekschop de bal tegen de handen van een tegenspeler aan met een strafschop tot gevolg. Roel van der Valk schoot deze prima in, zodat de rust ingegaan werd met een 1-0 voorsprong.

Nog maar 30 seconden gespeeld in de tweede helft verdubbelde Nigel Ogidi Nwanko de voorsprong naar 2-0. ADO Den Haag bleef de aanval zoeken, maar moest ook rekening houden met de snelle spitsen van Excelsior die een aantal snelle counters uitvoerden.
Keeper Jurrian Jouvenaar werd hierdoor op de proef gesteld, maar hield zijn doel schoon. Ook ADO Den Haag heeft met Harvey Johnson een counterspits in huis, in de 18 minuut kwam hij oog in oog met de keeper en faalde niet, 3-0. In de allerlaatste minuut verkeek de doelman van Excelsior zich op een indraaiende hoekschop van Joshua Vermeer die, mede door de harde wind, in het doel verdween hetgeen de eindstand op 4-0 bracht.

D2 ADO Den Haag - Ter Leede 1-0
ADO Den Haag D2 begon goed aan de wedstrijd tegen Ter Leede. Er waren er al snel kansen voor ADO Den Haag maar de kansen werden alleen niet benut. Ter Leede had weinig in te brengen tegen het sterke ADO Den Haag. Omdat ADO Den Haag de kansen niet benutte was de ruststand 0-0. Na rust was het weer ADO Den Haag dat het heft in handen nam en weer waren er vele kansen maar weer werden ze niet benut.

De tijd verging en dus ging ADO Den Haag alles op alles spelen, want ze wilden hoe dan ook de 3 punten behouden ze gingen één op één achterin spelen. Pascal Struijk schoof door naar het midden veld en Orlando Agues Ribeiro schoof door om naast de spits te komen te spelen. Uiteindelijk was het Orlando Agues Ribeiro die 5 minuten voor tijd de 1-0 binnen schoot uit een rebound na een schot van Cirano De Groot op de paal. ADO Den Haag won de wedstrijd verdiend met 1-0 en daar bleven de 3 punten in Den Haag.

Programma Zondag 26-09