Op woensdag 23 juni organiseerde stichting Mooi samen met ADO Den Haag en het Multifunctioneel Centrum een voetbaltoernooi, speciaal voor jongeren van 8 t / m 17 jaar uit de wijken met als thema ‘Gezond leven, gezond bewegen en gezond eten’.

Duwan Ekinci, één van de organisatoren, spreekt van een groot succes. "Het toernooi was geweldig, het deed mij denken aan mijn eigen jeugd." De jongeren konden naast een potje voetballen, zich ook uitstekend vermaken met andere activiteiten, zoals kleuren, tafelvoetballen en met de playstation spelen.


Maar de hoofdactiviteit was, zoals je dat mag verwachten met het Kyocera Stadion als grote buurman, natuurlijk voetballen. Spelers van de selectie Raily Ignacio en Roderick Gielisse trapten ook een balletje mee met de jeugd.

Het evenement werd ook goed gesponsord. Albert Heijn (Sav. Lohmanlaan, Den Haag) zorgde voor een gezonde versnapering: bananen, appels en mandarijnen. Ook de Fanclub ADO Den Haag deed een bijdrage in de vorm van tweehonderd Wicky’s en ijsjes. Hierbij willen we dan ook de vrijwilligers van Fanclub ADO Den Haag, Fansupport en ADO Kids nogmaals bedanken voor hun inzet.

Een aantal bezoekertjes van de Startbaan BSO leeftijd 4 t/m 6 kregen ter plaatse inspiratie tot het ontwerpen van een spandoek. Hier hebben ze een tekening voor gemaakt. Duwan heeft het voornemen om dit ontwerp te laten afdrukken op een echt spandoek, welke bij thuiswedstrijden en tijdens de toernooien gebruikt kan worden. Deze spandoek zal worden gemaakt met samenwerking met Fansupport.

Het toernooi was de eerste van een reeks die nog moet volgen, het plan bestaat om zo’n vijf tot zes keer per jaar een dergelijk evenement te organiseren.